Ett glimrande debutalbum av Lizette Lizette

Lizette

Att så mycket kärlek kan rymmas på en så liten yta! Igår släppte Lizette Lizette sitt debutalbum Queerbody och detta firades på ett trångt Taverna Brillo i Stockholm. Strax före 22 hörs ‘Easy Street’, det andra singelsläppet från albumet, ur högtalarna till den jublande publikens förtjusning. ‘Easy Street’ handlar om en tuff bransch, om att måsta kämpa medan många andra glider lite på en räkmacka … Att Lizette inte gav upp någonstans längs vägen är vi otroligt tacksamma för. För vem annars skulle skapa en helt ny genre, Queerbody, en förening av hens två olika världar, queercommunityt och synth och goth-communityt …                                                                             

Andra låten ut är ‘All You Stole’ och den mest personliga på albumet. För några år sedan var Lizette med om ett enormt svek vilket texten också handlar om. Det är också tack vare ‘All You Stole’ som Lizettes och Nicklas Stenemos samarbete inleddes.

Lizette LizetteDet första singelsläppet ‘Rest’ avslutar. Ett hyllat släpp som fick hela kritikerkåren att gå upp i brygga av lycka. Förväntningarna på debutalbumet blev också därmed höga. Något som Queerbody inte har några som helst problem att nu också leva upp till.

Queerbody innehåller även ‘Future’ som var den sista låten att hamna på albumet. Den är inte bara galet snygg utan också ett bidrag från Christian Berg (den andra halvan av duon Kite). ‘Freak’, ‘Scapegoat’ och ‘Slow’ är ytterligare tre pärlor på det sjulåtarlånga albumet. ‘Freak’ och ‘Scapegoat’ är gamla låtar från tiden då hen genomgick en transformation från eurodisco till ett mer synthbaserat sound. Till sist men inte på något sätt mindre betydelsefull var ‘Slow’ den låt som pekade ut riktningen för Lizette Lizettes sound. Det här är ett väl sammanhållet debutalbum med stundom oväntade uppbyggnader av låtarna. Jag kom på mig själv när jag förhandslyssnade på albumet att jag bytte favoritlåtar hela tiden … Låtarna är alla som karameller jag vill suga på länge länge. Och Lizette Lizette är utan tvekan den starkast lysande stjärnan på Sveriges musikhimmel just nu.

 

Kommentera