Lizette Lizette – ‘Rest’ feat. Nicklas Stenemo

giannina-panfichi_1Ibland pumpar mitt musikhjärta extra hårt. Som till exempel när Stockholms finest Lizette Lizette skickar nya låten ‘Rest’ (feat. Nicklas Stenemo). Håret på mina underarmar reser sig redan under introt: ”You try so hard so hard to shape, life as you want it” … Texten är sprungen ur LL:s djupsinniga tankar kring livets mysterium. Filosofiska tankar som har funnits redan från barnsben och som har utmynnat i en  övertygelse i det ockulta. LL menar att: ”vissa saker inte är menade oavsett hur hårt en pushar och försöker. Ibland måste en släppa kontrollen, luta sig tillbaka och lita på att livet tar en dit en ska”. ‘Rest’ är en underkastelse till livet och dess ödesplan.

Det här är första singeln från det kommande debutalbumet Queerbody som släpps i början av 2017. Och visst är det Kite-sångaren Nicklas Stenemos unika stämma vi hör i låten. Med en bakgrund som började i en stark protest, gjorde hen uppror som queerpunkare. Började på en musikutbildning, blev besatt av 80-talet och spelade i new wave-bandet “Secret Friend”. I den vevan gjorde LL också något som hen beskriver som sitt livs misstag, då hen sökte till TV4:s talangprogram Idol. Något som nästan höll på att knäcka hen. Efter det var LL besluten att sluta helt med musik men efter en sommar av hårt festande och verklighetsflykt drogs hen av en händelse tillbaka till musiken via Melodi Club trummisen Andy A. Han hade just startat ett nytt projekt; “The New Heaven Dieppe” och ville att LL skulle vara med och sjunga och spela keyboards. Till vår stora glädje tog Lizette Lizettes musikaliska bana inte slut där utan hen tackade lyckligtvis, ja. Efter ett par år valde hen att gå sin egen väg och blev lite av en ledsagare inom 90-tals popkulturen i Stockholm och hostade klubbar på både F12 och East. 2012 släppte hen singeln ‘Wheel of fortune’ och debut EP:n Raveland. 

Idag har Lizette Lizette med sin samlade erfarenhet och sina musikaliska influenser hittat fram till ett sound som uppstått av en slags kombination av den traditionella synthgenren och popmelodier, ur ett queerperspektiv. Inspirerat av gamla belgiska New Beat-akter så som In-D och Split Second har hen tillsammans med Stenemo tagit fram ett eget sound de valt att kalla för just ”queerbody”. Ett sound med rötterna i synthgenren, men samtidigt som ett statement mot densamma då Lizette Lizette menar att den är alltför konservativ och mansdominerad.

 

Releasedatum:  21:a november 2017

 

 

Fotokredd: Giannina Panfichi

Debutalbumet släpps den 18:e januari och är co-producerat av Nicklas Stenemo (Kite, Nicole Sabouné). Releasefesten äger rum samma kväll på Taverna Brillo i Stockholm.

2 replies on “Lizette Lizette – ‘Rest’ feat. Nicklas Stenemo”

  1. Luis skriver:

    VILKEN SNYGG VIDEO! VÄRLDSKLASS!

Kommentera