London möter Malmö i två fina remixer

Remixer

Idag bjuder vi på inte mindre än två dagsfärska remixer. Det är våra vänner i The Glass Children, Daniella Kleovoulou och David Fairweather och Carina Johansson Frick och Ola Frick i svenska Moonbabies som har gjort remixer av varandras låtar, ”Undone” och ”24”. Resultatet blev en ”split single” med två supersköna remixer av två redan sköna låtar. Allt började på Twitter med att Moonbabies hörde TGC:s ”Undone” via en en musikblogg. De gillade verkligen låten och undrade om de inte kunde få göra en remix av den. Eftersom att The Glass Children är lika förtjusta i Moonbabies musik tog det inte lång tid innan de kom på den briljanta idén att remixa varandras låtar. Ola föreslog låten ”24” (som också finns på ”Wizards On The Beach” (Deluxe edition) och samarbetet blev ett faktum.

Moonbabies

Malmöduon och äkta paret Carina och Ola har sedan slutet av 90-talet skapat musik tillsammans. Vilket har genererat i fyra album, flera EP-skivor och mini-album plus ett flertal singlar. Efter en längre tids uppehåll i musikskapandet, släppte de i våras den kritikerrosade fullängdaren ”Wizards on the Beach” och nu även en deluxe version av densamma. Deluxe albumet innehåller flera remixer av bland andra en annan malmöit, The Land Below som vi har skrivit om tidigare på bloggen.

Under den så kallade pausen flyttade paret till Berlin där de inspirerades av den lokala dans – och housescenen. Efter att de ”återupptäckt” sin musik pekade deras skapande ut en mer elektronisk riktning. Enligt duon själva så har musiken gått från att i början vara lite ”shoegazig” till att övergå i frenetisk melodiös pop till att såsmåningom övergå i en mer sofistikerad dream-pop. Men att genrebestämma deras musik är inte lätt. Kanske inte heller en nödvändigt. Moonbabies skapar musik som kan beskrivas som ”svulstig pop med färgstarka elektroniska explosioner och glimrande melodier synonyma med ett skandinavisk sound”. Och vem lockas inte av den beskrivningen?

 

The Glass Children

The Glass Children har blivit lite av favoriter här på WEIT och tidigare har vi skrivit om både originalversionen av ”Undone” och den glittrande juvelen ”Wrapped In Gold”. David och Daniella lyckas med deras musik att mentalt förflytta oss till platser där bara den egna fantasin sätter stopp. De finns en stämning i musiken som påminner om den i ett ödetorp, där tapeten hänger i flagor längs väggarna och där vinden viner genom trasiga fönster. När det är både kusligt och vackert på samma gång. Som vi längtar efter ett fullängds album från denna Londonbaserade electro-duo! Under tiden njuter vi av remixerna och visst lyckas de med att strö lite av sitt ”melankoliska pulver” över Moonbabies ”24”.

 

 

Kommentera