Melankoliska ‘Machine’ från Steele

Steele - Web_Quality

 

I oktober i år släppte Sara Steele sin debutsingel ‘Fade’ på etiketten Firegate Music Group. Nu finns uppföljaren, ‘Machine’, på SoundCloud (dessvärre försenad på Spotify). Så här beskriver de själva ‘Machine’: ”Låten är en poetisk beskrivning av plåga och bitterljuv längtan sammanvävt i melankoliska toner”.

Sara verkar ha hittat rätt både när det gäller sitt sound och i sitt samarbete med Charles Elmi och Dejan Sajinovic. Tillsammans har de bildat projektet ‘Steele’ och skriver och producerar musiken ihop. Samarbetet har pågått sedan oktober 2014 och sedan dess har de enats i att det är tung, progressiv och filmisk musik de vill skapa.

Sara har varit musiker under större delen av sitt 25-åriga liv och har vuxit upp primärt med jazz och soul. Nu har hon sammanfogat alla influenser från det förflutna med de från nuet och skapat sitt egna, personliga sound. Jag satt i en slänt i Vita Bergen och fångade lite sol igår när jag lyssnade på ‘Machine’ för första gången. Låten blev ett ljuvligt soundtrack till scenen med siluetter av hundar, hussar och mattar som uppenbarade sig i motljuset mellan träden i parken. Vi ser redan fram mot EP:n ‘OPIUM’ som släpps den 19 januari 2016.

 

One reply

  1. Charles skriver:

    Tack för mkt fina ord. /C

Kommentera