MICA – Lin (feat. LODENT & Margaret Knapp)

Mica_Profile_Soundcloud_1 - Placement 2
Kyle Walker, en blott 17-årig ”bedroom producer” från Auckland, Nya Zeeland, verkar uppfylla alla kriterier för ett stjärnskott. Under artistnamnet Mica släpptes nyligen debutsingeln ”Lin”, som av allt att döma kom till lite av en slump, men som är en desto mer självklar entré. Det saknas inte unga begåvningar inom den elektroniska scenen, men att träffa så pass rätt i sin debut (via Amorous Collective) Som Mica gör måste vara ovanligt?

With a little help from your friends …
”Lin” är lite av en 3-stegsraket – Mica (en av cirka 100 lyssnare) råkade på Margaret Knapps 60 sekunder långa originaldemo på SoundCloud, gjorde en snabb remix och glömde sedan bort den. Tre månader senare hittar han remixen på sin dator och skickar den till vännen och talangen Lodent (16 år gammal!), som blir omedelbart såld och ger låten den där sista magiska lyftet.

Debutsingeln ”Lin” är alltså lika delar lyckträff som fullträff. Gemensamt för alla inblandade är fingertoppskänsla. Låten byggs upp ur skirt bakgrundsknaster och mummel (”I just want it to be over, I’m so fucking tired”), lager efter lager läggs till och resultatet lyfter långt upp i stratosfären. Knapps kristallklara ekande sång, en elegant syntslinga och klingande beats varvas med någons förtvivlade tankar och allt ramas in av den där typiska knastriga hemmainspelade varma känslan. Det är en sammansatt och självklar debut.

 

Lodent @ Soundcloud Facebook Twitter

Margaret Knapp @ Soundcloud

Mica @ Facebook Instagram

Kommentera