Nytt från The Glass Children: To The Light

do-well-black-and-whiteDet är svårt att skriva om London-duon The Glass Children utan att börja med Daniella Kleovoulou. Hennes sång går rakt in. På nya singelsläppet ”To The Light” sträcker Daniella Kleovoulou ut handen från första anslaget och du vet med ens att du är i tryggt förvar, att det kommer att bära hela vägen. Men så har det också alltid varit med The Glass Children. De levererar med en självklarheten hos en duo med flera album och EP:er bakom sig. Inget lämnas åt slumpen, varken sång, arrangemang eller mixning. The Glass Children har bara funnits sedan augusti 2014!

Med kommande EP:n (första spåret ”Do Well” släpptes för fyra månader sedan) verkar duon ha slagit in på en ny väg och det ska bli spännande att se vad det kommer att göra med helheten. Borta är mycket av ”powern” som var så framträdande på tidigare släpp, men melankolin finns kvar. På ”To The Light” är skiftningarna mellan vers och refräng knappt märkbara. Det är i mötet mellan Kleovoulous röst och de flyktiga synthslingorna som den verkliga spänningen uppstår. Det blir aldrig sockersött, för någonstans i den dimhöljda sagoskogen lurar – Trent Reznor! Han är i alla fall en stor inspirationskälla för Kleovoulou, som växte upp i Athen med ett ganska knapert musikutbud.

Bandets andra hälft David Fairweather växte upp på engelska landsbygden. Både Fairweather och Kleovoulou hamnade så småningom i London där de började jobba på samma skola. De upptäckte snart att de delade samma musiksmak och kärleken till retrosynthar. Resten är historia. Lyssna på ”To The Light” nedan.

Följ The Glass Children:
SoundCloud
Twitter
Facebook

One reply

  1. […] har förtrollats av The Glass Children ända sedan London-duon bildades 2015. Nu är Daniella Kleovoulou och David Fairweather tillbaka […]

Kommentera